Karuzo – Doroti Karuzo

250 рсд

  • Mek povez
  • 239 strana

Na zalihama

O najslavnijem tenoru sveta, Enriku Karuzu, čiji je sonorni i plemeniti tenor u poslednjoj deceniji prošlog i, naročito, prvim dvema decenijama ovog veka ispunjavao koncertne dvorane Evrope i Amerike i izazivao oduševljenje publike do delirijuma, do ove knjige njegove žene Doroti, nije se pojavila ni jedna čija bi autentična sadržina mogla biti verna slika ovog velikog pevača – i kao čoveka i kao nedostižnog umetnika.
Doroti je imala dvadesetpet godina kad se udala za ovog slavnog napolitanca, devetnaestog po redu sina – od dvadeset sinova i jedne kćeri koliko su ih njegovi roditelji imali – a dvadeset i osam kad je Karuzo iznenada umro. Iako je s Karuzom provela u braku svega tri godine, ipak je uspela da ga svati u svoj njegovoj genijalnosti i simpatičnim nastranostima i da svoj život tako uskladi da se on gotovo sliva s Karuzovim i čini jednu nerazlučivu celinu. Pa ipak je trebalo da protekne nešto više od dvadeset godina pre nego što je Doroti Karuzo našla snage da pretraži po sjajnom no kratkotrajnom i tragičnom zajedničkom životu sa Karuzom karakteristične pojedinosti i da ih iznese pred javnost.
Tako su najzad obožavaoci ovog velikog umetnika dobili potresnu ispovest, koja je skinula veo i razbila sva ona nagađanja o životu, radu i uspesima Enrika Karuza.

Dodatne informacije

Ocena knjige

Dobro očuvana

Karuzo - Doroti Karuzo
Karuzo – Doroti Karuzo
250 рсд Dodaj u korpu